Kuchnia molekularna (nowoczesna)

Kuchnia molekularna bywa też nazywana kuchnią kreatywną, co już zdradza o niej sporo informacji. To wieczne eksperymentowanie na produktach, które przecież nie zawsze muszą być podane w klasycznej formie. Główną ideą kuchni molekularnej jest wydobywanie ze składników dania ich najbardziej pierwotnych smaków, bez polepszaczy, nadmiernego smażenia...

Kuchnia molekularna bywa też nazywana kuchnią kreatywną, co już zdradza o niej sporo informacji. To wieczne eksperymentowanie na produktach, które przecież nie zawsze muszą być podane w klasycznej formie. Główną ideą kuchni molekularnej jest wydobywanie ze składników dania ich najbardziej pierwotnych smaków, bez polepszaczy, nadmiernego smażenia i wszystkiego, co tylko ten smak zabija lub maskuje. Kucharze, którzy sięgnęli po molekularne techniki, przypominają trochę naukowców. Nie musicie się jednak obawiać, że nie dacie sobie rady. W sieci jest mnóstwo poradników i przepisów na wykonanie dań zgodnie z zasadami kuchni molekularnej. Dostępność niezbędnych akcesoriów także jest ogromna – jeśli syfon kojarzy Wam się tylko z elementem odpływowym zlewu, to zajrzyjcie do naszego działu z elementami przeznaczonymi do kuchni molekularnej. Szybko zmienicie swój pogląd. Oczywiście kuchnia molekularna nie może się obyć bez specjalnych tekstur. Czym są? I dlaczego najlepiej wybierać te marki Ferran Adria Texturas?

Więcej

Kuchnia molekularna (nowoczesna) Jest 96 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 96 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 96 elementów