Kuchnia nowoczesna Jest 97 produktów.

Podkategorie

na stronę
Pokazuje 25 - 36 z 97 elementów
  • Szybki podgląd
    189,00 zł 210,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Kappa to środek pochodzący z krasnorostów - glonów. Glony te są wykorzystywane od ponad 600 lat w Irlandii. Tworzy żel z twardą, spójną i kruchą strukturą. Drobny proszek. Zblendować w zimnym i zagotować. Szybka żelifikacja, co pozwala „powlekać” produkty. Raz zżelowana potrafi wytrzymać temperatury do około 60 °C. W kwasowych...

    189,00 zł 210,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    135,00 zł 150,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Iota pochodzi z typu glonów krasnorostów. Lota ma bardzo specyficzne cechy i daje miękkie, elastyczne żele. Może być również używany do tworzenia ciepłego żelu. Drobny proszek. Rozpuszczać w zimnym i podgrzać do 80 °C, aby uzyskać efekt żelowania. Jeśli substancja jest mieszana, miękkie żele nie tworzą się.

    135,00 zł 150,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    342,00 zł 380,00 zł -10%
    Promocja!

    Tekstura żelifikująca Gellan to środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas elodea. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu, który kroi się czysto i wytrzymuje temperatury do 90°C (gorące żelatyny). Drobny proszek. Podgrzać do 85°C, następnie schłodzić, aby uzyskać efekt żelowania. Traci swoje właściwości żelujące w silnych...

    342,00 zł 380,00 zł -10%
  • Szybki podgląd
    153,00 zł 170,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Metil ekstrahowana z celulozy warzyw. Metil żeluje kiedy ma podwyższoną temperaturę. W niskich temperaturach działa jako zagęszczacz. Ma wysoką moc żelowania i niezawodność. W postaci proszku. Zmiksuj w zimnym wstrząsając energicznie, zagotuj i pozostaw w lodówce w temp. 4°C na 12h. Podgrzej do temperatury 55°C. Gdy ostygnie traci...

    153,00 zł 170,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    99,00 zł 110,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikacyjna Lecite to naturalna lecytyna sojowa - emulgator, idealny do robienia "powietrza". Zapobiega miażdżycy zawiera witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Lecite wytwarza się z soi nietransgenicznych. Drobny proszek. Rozpuszcza się w zimnym i w wodnych substancjach. Dzięki wysokiej mocy emulgującej jest idealnym produktem do zamiany...

    99,00 zł 110,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    270,00 zł 300,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikująca Surco to emulgulator z sacharozy. Ma wysoką stabilność i używany jest do przygotowania np. oleju w wodzie. Podobna do wody, a więc musi najpierw być w niej rozpuszczona. Ma właściwości napowietrzające. W postaci proszku. Nierozpuszczalny w tłuszczu. Rozpuszcza się w wodzie, w ciepłej szybciej. Powoli wlewać do tłuszczu. Miękki żel,...

    270,00 zł 300,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    76,50 zł 85,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikacyjna Glice jest z gliceryny i kwasów tłuszczowych. Ma wysoką stabilność działania, łączy wodne substancje z tłustymi. Podobna do oleju i należy najpierw rozprowadzić w tłustym, a następnie dodać do wodnego produktu. Postać płatków. Nierozpuszczalny w wodzie. Rozpuszcza się w tłuszczu o tem. 60°C. Aby uzyskać prawidłową emulsję...

    76,50 zł 85,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    225,00 zł 250,00 zł -10%

    Tekstura zaskakująca Malto jest produktem z cząsteczek skrobi tapioki, które zostały rozdzielone. Ma niskie właściwościach słodzące i nie dodaje kalorii. Zwiększa objętość i absorbuje olej. Drobny proszek. Łatwo rozpuszczalne na zimno lub na gorąco. Można obrabiać proszek po zmieszaniu z olejem (2 części Malto do 1 części oleju) i rozpuści się całkowicie...

    225,00 zł 250,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    270,00 zł 300,00 zł -10%

    Tekstura zaskakująca Trisol to rozpuszczalny błonnik uzyskany z pszenicy. Szczególnie polecany do przygotowania ciasta, do smażenia, tempur. Daje efekt chrupiącej, nie tłustej konsystencji. Nadaje się także jako substytut cukru w przygotowaniu ciast i ciastek. Dostępne w postaci rozpuszczalnego proszku o neutralnym smaku, zapachu. Utrzymuje tempurę...

    270,00 zł 300,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    162,00 zł 180,00 zł -10%

    Tekstura zagęszczająca Xantana otrzymywana jest przez fermentację skrobi kukurydzianej. To daje gumę z dużą siłą zagęszczającą. Może być napowietrzaczem, czyli utrzyma elementy zawieszone w cieczy. Zatrzymuje gaz. Drobny proszek. Rozpuszczalny na zimno i ciepło. Zagęszcza alkohole. Odporna na zamrażanie i odmrażanie. Nie traci zdolności zagęszczających....

    162,00 zł 180,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    405,00 zł 450,00 zł -10%

    Tekstura zaskakująca Transglutaminaza służy do łączenia białka zwierzęcego, np. ryb. Nie ma wpływu na teksturę pokarmu. Działa, jak klej. W krótkim czasie klei kawałki mięsa i pozwala stworzyć innowacyjne potrawy.

    405,00 zł 450,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    90,00 zł 100,00 zł -10%

    Tekstura zaskakująca Manitol to cukier alkoholu. Jest stosowany jako słodzik odpowiedni dla diabetyków. Kiedy się rozpuści w produkcie powoduje silny efekt chłodzenia. Przy niskiej higroskopijności nie pobiera wody z powietrza do poziomu wilgotności wynoszącej 98%. Jest to przydatne do powłok na cukierkach w suszonych owocach i gumach do żucia. Manitol...

    90,00 zł 100,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
Pokazuje 25 - 36 z 97 elementów