Promocje

Tekstury Texturas Jest 24 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 24 elementów
  • Szybki podgląd
    162,00 zł 180,00 zł -10%

    Tekstura sferyfikacyjna Algin - naturalny produkt uzyskiwany z brunatnic (Laminaria, Fucus, Macrocystis), które rozwijają się w zimnej wodzie w Irlandii, Szkocji, obu Amerykach, Australii, Nowej Zelandii, RPA. W postaci drobnego proszku. Żeluje w obecności Calcicu. Rozpuszczać w zimnej substancji. Nie wymaga podgrzewania, do uzyskania procesu sferyfikacji.

    162,00 zł 180,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    90,00 zł 100,00 zł -10%

    Tekstura sferyfikacyjna Calcic jest solą wapnia używaną w przemyśle spożywczym np. w produkcji sera. Calcic ma zasadnicze znaczenie w reakcji z Alginem, wspólnie sferyfikują. Jest to idealny reagent dzięki jego wysokiej rozpuszczalności w wodzie, posiada zdolność do sferyfikacji zależnie od zawartości wapnia. W postaci granulatu. Wysoka rozpuszczalność w...

    90,00 zł 100,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    90,00 zł 100,00 zł -10%

    Tekstura sferyfikacyjna Citras - produkt wytworzony z cytrynianu sodu, otrzymywany głównie z owoców cytrusowych. Jest zwykle stosowany w przemyśle spożywczym w celu zapobiegania ciemnieniu owoców, warzyw. Ma właściwości zmniejszające kwasowość żywności. Używanie go sprawia, że możliwe jest osiągnięcie sferyfikacji ze składników silnie kwasowych. W postaci...

    90,00 zł 100,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    121,50 zł 135,00 zł -10%

    Tekstura sferyfikująca Gluco to glukonolaktanu wapnia, mieszanina 2 soli wapniowych (glikonian wapnia, mleczanu wapnia), używany do produktów bogatych w wapń. Idealny dla odwróconej sferyfikacji. Postać proszku. Rozpuszczać w zimnym płynie. Aby uniknąć problemów w rozpuszczaniu, należy dodać przed wszystkimi teksturam.i Nie występują problemy w kwaśnych,...

    121,50 zł 135,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    243,00 zł 270,00 zł -10%
    Promocja!

    Tekstura żelifikująca Agar jest wyodrębniona z odmiany czerwonych alg. To źródło błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn. Drobny proszek. Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia. Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80°C. Pozostaw do odpoczynku. W kwaśnych substancjach...

    243,00 zł 270,00 zł -10%
  • Szybki podgląd
    189,00 zł 210,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Kappa to środek pochodzący z krasnorostów - glonów. Glony te są wykorzystywane od ponad 600 lat w Irlandii. Tworzy żel z twardą, spójną i kruchą strukturą. Drobny proszek. Zblendować w zimnym i zagotować. Szybka żelifikacja, co pozwala „powlekać” produkty. Raz zżelowana potrafi wytrzymać temperatury do około 60 °C. W kwasowych...

    189,00 zł 210,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    135,00 zł 150,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Iota pochodzi z typu glonów krasnorostów. Lota ma bardzo specyficzne cechy i daje miękkie, elastyczne żele. Może być również używany do tworzenia ciepłego żelu. Drobny proszek. Rozpuszczać w zimnym i podgrzać do 80 °C, aby uzyskać efekt żelowania. Jeśli substancja jest mieszana, miękkie żele nie tworzą się.

    135,00 zł 150,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    342,00 zł 380,00 zł -10%
    Promocja!

    Tekstura żelifikująca Gellan to środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas elodea. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu, który kroi się czysto i wytrzymuje temperatury do 90°C (gorące żelatyny). Drobny proszek. Podgrzać do 85°C, następnie schłodzić, aby uzyskać efekt żelowania. Traci swoje właściwości żelujące w silnych...

    342,00 zł 380,00 zł -10%
  • Szybki podgląd
    153,00 zł 170,00 zł -10%

    Tekstura żelifikująca Metil ekstrahowana z celulozy warzyw. Metil żeluje kiedy ma podwyższoną temperaturę. W niskich temperaturach działa jako zagęszczacz. Ma wysoką moc żelowania i niezawodność. W postaci proszku. Zmiksuj w zimnym wstrząsając energicznie, zagotuj i pozostaw w lodówce w temp. 4°C na 12h. Podgrzej do temperatury 55°C. Gdy ostygnie traci...

    153,00 zł 170,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    99,00 zł 110,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikacyjna Lecite to naturalna lecytyna sojowa - emulgator, idealny do robienia "powietrza". Zapobiega miażdżycy zawiera witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Lecite wytwarza się z soi nietransgenicznych. Drobny proszek. Rozpuszcza się w zimnym i w wodnych substancjach. Dzięki wysokiej mocy emulgującej jest idealnym produktem do zamiany...

    99,00 zł 110,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    270,00 zł 300,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikująca Surco to emulgulator z sacharozy. Ma wysoką stabilność i używany jest do przygotowania np. oleju w wodzie. Podobna do wody, a więc musi najpierw być w niej rozpuszczona. Ma właściwości napowietrzające. W postaci proszku. Nierozpuszczalny w tłuszczu. Rozpuszcza się w wodzie, w ciepłej szybciej. Powoli wlewać do tłuszczu. Miękki żel,...

    270,00 zł 300,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
  • Szybki podgląd
    76,50 zł 85,00 zł -10%

    Tekstura emulsyfikacyjna Glice jest z gliceryny i kwasów tłuszczowych. Ma wysoką stabilność działania, łączy wodne substancje z tłustymi. Podobna do oleju i należy najpierw rozprowadzić w tłustym, a następnie dodać do wodnego produktu. Postać płatków. Nierozpuszczalny w wodzie. Rozpuszcza się w tłuszczu o tem. 60°C. Aby uzyskać prawidłową emulsję...

    76,50 zł 85,00 zł -10%
    Oszczędzasz!
Pokazuje 1 - 12 z 24 elementów