Promocja! Tekstura Agar 500 g-A&FA_Agar_Pot.png Zobacz większe

Tekstura Agar 500 g

Ferran Adria Texturas

2 dni

TEX05

Nowy produkt

Tekstura żelifikująca Agar jest wyodrębniona z odmiany czerwonych alg. To źródło błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn.

Drobny proszek. Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia. Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80°C. Pozostaw do odpoczynku. W kwaśnych substancjach traci część właściwości żelujących.

Więcej szczegółów

243,00 zł netto
298,89 zł brutto

-10%

270,00 zł netto


Opis

Waga 500 g

Więcej informacji

ŻELIFIKACJA, CZYLI TWORZENIE ŻELATYNY I GALARETY

Żelatyny są jednym z najbardziej charakterystycznych preparatów w klasycznej kuchni i zostały poddane wielkim zmianom w nowoczesnej kuchni. Jeszcze kilka lat temu były one sporządzone głównie z arkuszy żelatyny zwierzęcej. Zaczynając w 1997 r. Agar, produkt z alg, został wprowadzony i jest teraz powszechnie używany. Karageniny, Kappa i Lota są także uzyskiwane z alg i mają szczególne właściwości: elastyczność i stabilność, które dają im ich własną tożsamość. Gellan, pozwala nam na sztywne i twarde żele oraz Metil, żelifikant pochodzący z cellulozy warzyw.

Tabela właściwości tekstur, tabela dawkowania przy żelifikacji oraz deklaracja zgodności do pobrania poniżej.

Opinie

Napisz opinię

Tekstura Agar 500 g

Tekstura Agar 500 g

Tekstura żelifikująca Agar jest wyodrębniona z odmiany czerwonych alg. To źródło błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn.

Drobny proszek. Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia. Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80°C. Pozostaw do odpoczynku. W kwaśnych substancjach traci część właściwości żelujących.

Zobacz również (30 produkty):

Pobierz