Promocja! Tekstura Gellan 400 g-A&FA_Gellan_Pot.png Zobacz większe

Tekstura Gellan 400 g

Ferran Adria Texturas

2 dni

TEX08

Nowy produkt

Tekstura żelifikująca Gellan to środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas elodea. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu, który kroi się czysto i wytrzymuje temperatury do 90°C (gorące żelatyny).

Drobny proszek. Podgrzać do 85°C, następnie schłodzić, aby uzyskać efekt żelowania. Traci swoje właściwości żelujące w silnych roztworach soli.

Więcej szczegółów

342,00 zł netto
420,66 zł brutto

-10%

380,00 zł netto


Opis

Waga 400 g

Więcej informacji

ŻELIFIKACJA, CZYLI TWORZENIE ŻELATYNY I GALARETY

Żelatyny są jednym z najbardziej charakterystycznych preparatów w klasycznej kuchni i zostały poddane wielkim zmianom w nowoczesnej kuchni. Jeszcze kilka lat temu były one sporządzone głównie z arkuszy żelatyny zwierzęcej. Zaczynając w 1997 r. Agar, produkt z alg, został wprowadzony i jest teraz powszechnie używany. Karageniny, Kappa i Iota są także uzyskiwane z alg i mają szczególne właściwości: elastyczność i stabilność, które dają im ich własną tożsamość. Gellan, pozwala nam na sztywne i twarde żele oraz Metil, żelifikant pochodzący z cellulozy warzyw.

Tabela właściwości tekstur, tabela dawkowania przy żelifikacji oraz deklaracja zgodności do pobrania poniżej.

Opinie

Napisz opinię

Tekstura Gellan 400 g

Tekstura Gellan 400 g

Tekstura żelifikująca Gellan to środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas elodea. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu, który kroi się czysto i wytrzymuje temperatury do 90°C (gorące żelatyny).

Drobny proszek. Podgrzać do 85°C, następnie schłodzić, aby uzyskać efekt żelowania. Traci swoje właściwości żelujące w silnych roztworach soli.

Zobacz również (30 produkty):

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Pobierz